El mes d'agost de 1989, l'economista i auditor Joan Gironella posava en marxa TAX. Trenta anys després, el grup ha inagurat a l'Hospitalet de Llobregat la seva oficina número 50. Especialitzat en l'assessorament i gestió de petites i mijanes empreses, el grup preveu tancar l'actual exercici amb una facturació de 20 milions d'euros.

A partir de l'any 1991 va començar el seu desenvolupament amb l'obertura de noves oficines pròpies. Atesos els bons resultats de les obertures, el 1994 es va posar en marxa la política d'expansió mitjançant el règim de franquícies. Durant l'any 1995 TAX va obrir les seves primeres oficines franquiciades a Catalunya i la seva expansió a la resta de l'Estat es va iniciar el 1996, creant el Grup TAX Economistes i Advocats.

A dia d'avui, compta amb 7 oficines pròpies (Figueres, Barcelona, Molins de Rei, Martorell, Olot i Sant Sebastià) i 43 oficines associades. Suma una cartera de clients de més de 30.000 empreses, el 90% de les quals són pimes.

Amb el creixement de l'empresa, el capital també s'ha diversificat. Joan Gironella, president executiu del grup, controla el 80%, i la resta està repartit entre ls socis Elena Martinez i Betina Martínez d'Olot, i Francesc Pérez i Jordi Llach de Figueres.

Una de les apostes de TAX és la seva tecnologia i inovació. A través d'una plataforma web, els clients poden, per exemple, donar d'alta un empleat qualsevol dia de la setmana a qualsevol hora.