La retribució mitjana bruta a les grans empreses que operen a Espanya va augmentar un 0,7% el mes de juliol en taxa interanual, una dècima menys que al mes anterior, alhora que l'ocupació va pujar un 2,5%, dues dècimes menys, segons les últimes dades de l'enquesta «Vendes, ocupació i salaris de les grans empreses», elaborada per l'Agència Tributària.

L'AEAT assenyala que l'avanç de l'ocupació és inferior al creixement del voltant del 2,7%-2,8% dels primers sis mesos, i apunta que la desacceleració està molt concentrada en els serveis, en alguns dels sectors amb un elevat nivell d'ocupació temporal que, com assenyalava al juny, explicaven l'estabilitat en la primera part de l'any, i en altres vinculats al consum.

Per la seva banda, sobre el rendiment brut mitjà (salaris) indica que continua sent similar al de 2018 (+0,8%). En el que va d'any els salaris repunten un 0,8%, en línia amb l'any passat, tot i que l'ocupació creix un 2,7%, per sota del 3,1% de l'any passat.

Paral·lelament, les vendes totals de les grans empreses van pujar un 1,9% interanual al juliol, per la qual cosa s'intensifica cinc dècimes respecte l'alça de l'1,4% registrada al juny, tot i que és el tercer menor augment aquest any.

En aquest sentit, l'AEAT assenyala que aquesta nova dada compensa en part l'increment relativament baix que es va observar al juny, si bé es manté, en qualsevol cas, la «tònica de moderació» que va començar uns mesos enrere.