Coincideixen les preocupacions de les pimes de Girona amb les del conjunt de Catalunya? Tenen totes les empreses gironines una política comercial? Aprofiten tota la seva capacitat productiva? Aquestes són algunes de les preguntes que es pretenen respondre en una jornada professional aquest dijous organitzada per la consultora Tactio i l'Associació d'Empresaris i Emprenedors de Girona (AEEG).

Durant la jornada es presentarà un estudi que descriu les preocupacions que tenen els que dirigeixen les pimes en el conjunt de Catalunya i Espanya, alhora que inclou dades relacionades amb la seva política comercial, l'aprofitament de la seva capacitat (productiva) interna, les vendes a l'interior i a l'exterior, les previsions de creixement i inversió o el tipus de projectes que demanden les empreses.

Entre d'altres conclusions, l'estudi subratlla que 3 de cada 10 empreses enquestades a Espanya consideren que estem en una situació econòmica de recuperació. El percentatge és pràcticament el mateix a Catalunya.

L'increment del preu de les matèries primeres, els costos de producció i l'organització interna són les tres primeres preocupacions per a les empreses catalanes. En canvi, en el conjunt d'Espanya són la competència, la dificultat per contractar i els costos de producció.

Tant a Espanya com a Catalunya la majoria de les empreses (més del 60%) diuen que es troben entre un 60% i un 80% d'aprofitament de la seva capacitat interna. Aquesta dada denota, segons els organitzadors de l'acte, una manca d'aprofitament d'oportunitats que cal atacar. De cada 10 empreses espanyoles enquestades, 6,4 disposen d'un pla comercial i l'estan executant. A Catalunya la dada es dona en 5,8 de cada 10 empreses entrevistades.