Pimec i diverses organitzacions patronals del sector de l'atenció a les persones critiquen el projecte de llei de contractes d'atenció a les persones, coneguda com a «llei Aragonès», perquè creuen que posa en risc el seu accés a la contractació pública. En un manifest, asseguren que el text «ni promou ni facilita l'externalització de serveis públics», com apunten altres dels seus crítics, però sí que li veuen el risc de «discriminar licitadors per la seva forma jurídica, tot penalitzant les empreses mercantils». «Això afectaria molt especialment la petita i mitjana empresa, que basa la seva competitivitat en la feina de proximitat i en la qualitat del servei», afirmen, tot afegint que «l'estructura societària dels licitadors» no té «res a veure amb la qualitat del servei a prestar».

Pimec i algunes organitzacions patronals també critiquen la possibilitat que inclou el projecte d'establir com a criteris de selecció prèvia formar part de les empreses socials. Segons diuen, aquesta és «una figura jurídica que encara no s'ha regulat, amb l'evident inseguretat jurídica que aquesta mesura produirà». En la mateixa línia, també indiquen que preveure la possibilitat de subscriure contractes reservats per les empreses socials suposa el «risc d'exclusió per a la petita i mitjana empresa».

En un altre ordre de coses, Pimec i CCOO de Catalunya no donaran suport a la vaga convocada per la Intersindical-CSC i la IAC per l'11 d'octubre. El president de Pimec, Josep González, i el secretari general de CCOO, Javier Pacheco, no comparteixen els motius per convocar aquesta vaga i van apostar per altres vies de mobilització quan es faci pública la sentència del procés.