La patronal CEOE i l'associació bancària CECA han arribat a un acord per destinar 45.000 milions d'euros al finançament de les empreses espanyoles. El president de la CEOE, Antonio Garamendi, va segellar l'aliança amb el de la Ceca i de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé. El finançament es distribuirà a partir d'una bateria de serveis i solucions financeres en condicions preferents. L'objectiu és contribuir a la creació i el creixement de les empreses, amb especial atenció al finançament de la innovació, l'emprenedoria i la internacionalització. Fainé va destacar que es tracta d'un acord «de primera magnitud» i va vaticinar que tindrà impacte en el conjunt de la societat.

L'acord inclou una sèrie de productes i serveis financers específics per ajudar les empreses a superar les barreres més comunes que es troben en iniciar la seva activitat fora d'Espanya. Així, tant la CECA com la CEOE van apuntar que alguns d'aquests serveis estan relacionats amb els mitjans de cobrament i pagament internacionals, el finançament d'exportacions i importacions, l'obertura de comptes a l'estranger o l'acompanyament en els mercats internacionals a través de les sucursals i oficines de representació, entre d'altres.

Per poder accedir a aquests 45.000 milions, les companyies interessades hauran de ser membres de la CEOE. A més, posteriorment cada entitat ha d'avaluar cadascuna de les peticions de forma independent, analitzant factors com el sector econòmic en el qual es desenvoluparà, la solvència o el termini d'amortització del projecte. Totes les empreses interessades a accedir a aquestes línies de crèdit podran consultar els requisits tant a les pàgines webs de les entitats com a les sucursals.

La CECA va apuntar que tots els seus bancs i caixes associats compten amb una xarxa de més de 11.000 oficines a Espanya, de manera que ofereixen una enorme capil·laritat i faciliten els canals d'accés des de qualsevol punt . Així mateix, va destacar que les entitats associades a la CECA posaran a disposició de les empreses afiliades a la patronal una línia d'atenció especialitzada per a resoldre dubtes sobre l'acord o sol·licitar informació sobre l'abast de l'oferta dels productes de finançament.

Durant la signatura de l'acord, la CECA va afirmar que aquesta col·laboració s'emmarca en un complex context econòmic en el qual resulta fonamental donar suport al teixit empresarial per incrementar la competitivitat de les empreses.