Les dones representen el 15,75% de totes les persones amb contracte laboral en el sector agrícola, ramader i forestal a Catalunya, segons dades de la delegació del govern espanyol. Concretament, suposen 4.189 dels 26.593 contractes vigents a Catalunya en el segon trimestre d'aquest any, un 4,26% més que en el mateix trimestre del 2018.

Així mateix , la desocupació a Catalunya entre les dones d'àmbit rural s'ha reduït un 8,06% respecte les dades registrades pel Servei Públic d'Ocupació Estatal en el segon trimestre d'aquest any, fins a les 2.053. Per demarcacions, a la de Lleida és on hi ha més dones treballant en aquest sector, amb un 64,26% del total, mentre que en l'altre extrem hi ha la de Girona, amb un 2,77%.

Per comarques

En canvi, les comarques de Tarragona i Ebre tenen un 23,16% del total de dones treballant en l'activitat agrícola, ramadera i forestal i Barcelona un 9,81% dels contractes de dones en el món rural.

Aquest dimarts es va celebrar el Dia Mundial de les Dones Rurals i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, va destacar que un dels objectius del pla Reincorpora-T, promogut per l'executiu espanyol és «donar suport al paper de la dona en l'entorn rural».

El projecte incorpora un pla d'inversió de 4.000 milions d'euros en tres anys (2019-2021) i busca fomentar la igualtat d'oportunitats en l'accés a l'ocupació de les dones al món rural.