02 de novembre de 2019
02.11.2019
Diari de Girona

El Govern crearà sancions contra les entrades il·legals a explotacions ramaderes

Aquest any hi ha hagut quatre irrupcions massives en granges catalanes, una a Riudellots de la Selva

02.11.2019 | 00:58
El Govern crearà sancions contra les entrades il·legals a explotacions ramaderes

El Govern ha iniciat els tràmits per crear sancions contra les entrades il·legals a explotacions ramaderes. El consell executiu ha aprovat la memòria preliminar prèvia per modificar la Llei 18/2001 d'orientació agrària, per tipificar i introduir sancions específiques sobre sanitat i benestar animal derivades de l'entrada de persones no autoritzades en granges i altres instal·lacions amb risc higienicosanitari.

Durant aquest any, hi ha hagut almenys quatre irrupcions massives a granges catalanes o escorxadors per part de grups de defensa animal que denuncien les condicions de cria. L'objectiu del Govern és comptar amb «eines per lluitar contra aquest tipus de conductes, que en molts casos no es poden sancionar de manera proporcionada».

El mes de març, un grup de persones va entrar a una granja de porcs de Sant Pere de Vilamajor, a l'abril 123 activistes van ocupar les instal·lacions de l'escorxador de Riudellots de la Selva, i al juliol 150 persones van entrar a una granja de vaques a Sant Antoni de Vilamajor. L'última entrada va ser al setembre, quan 75 activistes van irrompre en una granja de conills de Gurb.«Aquests grups, cada cop més nombrosos, irrompen a diferents granges o instal·lacions de forma sobtada i de manera organitzada sense garantir les mesures de bioseguretat necessàries», assegura el Govern.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook