Els Hotels Ultonia, que engloben el Gran Ultonia i l'Ultonia, han creat l'espai El Baluard, que ofereix la possibilitat de gaudir d'uns salons amb capacitat màxima de fins a 300 persones i gaudir de la gastronomia del restaurant Mimolet. L'Ultonia i el Mimolet han formalitzat una aliança de primer nivell que pemetrà l'organització de banquets, presentacions i actes empresarials, entre d'altres.

Eugeni Torres, director dels Ultonia, destaca que feia temps que els hotels buscaven poder oferir un espai amb una gran sala enfocada a empreses i particulars per fer-hi banquets i esdeveniments. «Aquest és un camí per recórrer amb moltes possibilitats, i què pot ser millor que fer-ho de la mà d'una gastronomia innovadora i de primer nivell com la que ofereix el Mimolet», ha assegurat. Els Ultonia -com bé diu el seu director, són dos hotels en un- volien trencar amb el clixé que als hotels no s'hi pot menjar bé. Cada vegada són més els establiments hotelers que incorporen a la seva oferta un restaurant d'alt nivell i de referència. Ara els Ultonia també assoliran aquest nivell amb l'espai El Baluard, batejat així perquè és on s'erigia el Baluard de la Santa Creu, que està documentat històricament com un fragment de l'antiga muralla de la ciutat de Girona.

Aquest llegat històric s'ha tingut sempre molt present i s'ha respectat en les reformes que s'han anat duent a terme. El Baluard ara vol ser la referència en el camp de la restauració i els banquets. Segons ha explicat Eugeni Torres, director dels Ultonia, hi havia dues opcions. «O fèiem una cuina pròpia o bé una aliança amb una cuina de prestigi com la que representa el Mimolet».

Aquests salons tenen capacitat per a fins a 300 persones i es poden modular a les diferents necessitats que plantegi el client. Estan equipats amb material per poder fer audiovisuals, presentacions, petits seminaris d'empreses i fins i tot grans muntatges. «L'entrada de càrrega i descàrrega està molt a prop i per tant es poden fer grans muntatges. Per exemple, hi podria entrar un vehicle», ha explicat Torres.

L'oferta dels Ultonia es complementa amb altres atractius, com són les dues terrasses panoràmiques des de les quals es divisen unes imatges realment espectaculars del Barri Vell, la Catedral i la Devesa que no deixen ningú indiferent. D'una banda, hi ha El Secret, el bar d'oci nocturn que funciona a la planta superior de l'edifici de l'abril fins a Fires, i de d'altra, la terrassa exclusiva per a clients que s'ha habilitat com a zona de descans i relax i des d'on es pot contemplar una panoràmica espectacular de la Catedral de Girona. La clientela dels Ultonia és molt variada. Acull el turisme de negoci vinculat a les empreses locals i el turisme internacional, amb el client francès com a principal destinatari, però també ha notat un augment de turistes dels Estats Units i el Canadà i també el client de cap de setmana provinent bàsicament de Catalunya.

Els Ultonia s'han adaptat també a la tendència del cicloturisme i tenen instal·lacions adaptades als aficionats a fer rutes ciclistes i que tenen la ciutat com a base. La voluntat és continuar creixent i la vista està fixada en el client de congressos i convencions. Això implica «una actuació a més ampli nivell», segons ha explicat Torres, amb l'implicació del Patronat de Turisme Costa Brava o el Girona Convention Bureau per aconseguir que Girona sigui un destí turístic també de congressos. «Precisament el Baluard no deixa de ser una peça més per articular el turisme de negoci i de grups», ha detallat el director. Els Ultonia són tota una referència en l'oferta hotelera de la ciutat. Situats en un dels xamfrans més emblemàtics i en una de les principals vies urbanes de la ciutat com és l'avinguda Jaume I, destaquen també pel seu estil arquitectònic. L'edifici Ultonia és una obra arquitectònica de Girona, d'estètica monumentalista, inclosa dins l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. L'edifici va obrir les portes com a teatre i cinema el 1945 i com a granja cafeteria, i la primera gran reforma va arribar el 1962 amb l'Hotel Ultonia de 3 estrelles. L'any 2009, sobre el mateix espai que ocupava l'antic cinema, s'edificà el nou Hotel Gran Ultonia de 4 estrelles, que incorpora també un nou espai, el restaurant cafeteria Room 118. Per a més informació: ww.hotelsultoniagirona.com