La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, defensa el «compromís» del Govern central amb el sector agrari i assenyala com a exemples el «diàleg» obert i les mesures aprovades pel consell de ministres, especialment la reforma de la Llei de la Cadena Alimentària. Reyes Maroto va visitar Jaén ahir, amb motiu de la reobertura del parador nacional de la capital del Sant Regne, instal·lat al castell de Santa Catalina, acompanyada de la secretària d'Estat de Turisme, Isabel Oliver; la delegada del Govern central a Andalusia, Sandra García; i el president de Paradores, Óscar López; entre altres personalitats.

Les mesures del Govern

En aquest context, la ministra va fer al·lusió a les mobilitzacions protagonitzades pel sector agrari en protesta pels baixos preus que reben els productors, entre altres aspectes. En aquest sentit va defensar el «compromís» del Govern central amb els agricultors i ramaders, assenyalant les mesures aprovades recentment pel consell de ministres, com la reforma de la Llei de la Cadena Alimentària, la regulació de l'accés al subsidi agrari per a reduir el número mínim de peonadas per a tenir dret a l'ajuda o bonificacions per a la conversió dels contractes eventuals a fixos en el sector agrari.

El Govern central, segons va dir «entén les reivindicacions» i amb mesures com la reforma de la Llei de la Cadena Alimentària ja està fent passos «molt importants per a garantir uns preus justos». També va defensar el «diàleg obert» entre l'Executiu i el sector agrari, assenyalant la recent constitució de la «taula de diàleg agrari». «Estem convençuts que si treballem junts, podrem dignificar la professió d'agricultors i ramaders».