ERC i la CUP emplacen el Govern al Congrés a regular la possibilitat de posar límits als lloguers la setmana que ve, quan està previst que l'executiu tanqui el seu projecte de Pressupostos Generals de l'Estat.

Així, les dues formacions demanaran comptes sobre el tema al president del Govern, Pedro Sánchez, i al seu ministre de Transports, Agenda Urbana i Mobilitat, José Luis Ábalos, en la pròxima sessió de control a l'executiu de la cambra baixa.

ERC, per les «mesures que adoptarà el Govern per garantir el dret a un habitatge digne davant la crisi econòmica que s'està produint», mentre que la CUP dirigirà una interpel·lació urgent a Ábalos relativa a la regulació de preus del lloguer d'habitatge a través d'una futura llei.

Les dues formacions han subscrit aquesta setmana passada un manifest, al costat d'Unides Podem, EH-Bildu, el BNG, Més País, i Compromís, que reivindica impulsar «de manera urgent» la regulació del preu del lloguer per contenir el seu cost en mercats ja tensionats i recorden el compromís subscrit pel Govern a frenar pujades «abusives» en determinades zones. En aquest sentit, assenyalen que amb la pandèmia és «més necessari que mai».