Les dones treballaran de manera gratuïta a l'Estat des de l'11 de novembre fins a finals d'any, a conseqüència de la bretxa salarial, ha recordat UGT. El sindicat ha endegat una campanya a les xarxes amb l'etiqueta 'Jo no treballo gratis' per conscienciar de l'existència d'aquesta discriminació i de les repercussions que té en salari i la jubilació de les treballadores.

Segons Eurostat, amb dades referides al 2018, la bretxa salarial, a la Unió Europea era del 14,8%, i en el cas d'Espanya és del 14%, de manera que les treballadores espanyoles treballen gratis des de l'11 de novembre fins al 31 de desembre de 2020. "Són 51 dies que les dones treballem més que els homes si poguéssim optar a obtenir els mateixos guanys", apunten.

En comparativa amb la campanya de l'any passat, UGT constata que s'ha reduït la bretxa salarial en 4 dies menys. Malgrat això, el sindicat assenyala que "encara ens queden molts anys, fins al 2046" per aconseguir, amb aquest ritme, la igualtat salarial plena. En aquest sentit, l'organització sindical que dirigeix Camil Ros ha reclamat que no es retardi més la directiva europea sobre Transparència Salarial, que ara ha passat del 4 de novembre al 15 de desembre.