Els contribuents poden sol·licitar a partir d'avui dimarts el Pla 'Le llamamos' de l'Agència Tributària, perquè l'organisme els truqui i puguin confeccionar les seves declaracions de la Renda 2020, per al que s'ha reforçat l'atenció telefònica.

En concret, el pla 'Le llamamos' es pot sol·licitar des d'aquest dimarts 4 de maig, però les primeres trucades es realitzaran des del dijous 6 de maig i el servei es prestarà fins a l'últim dia de la campanya, el 30 de juny.

Així, a més de la presentació per internet a través de la pàgina de l'agència (www.agenciatributaria.es) i de l'aplicació mòbil, els contribuents menys habituats a les noves tecnologies que requereixin assistència personalitzada tornaran a tenir enguany en el pla 'Le llamamos' una alternativa també a l'assistència presencial en oficines.

I és que tal com va succeir l'any passat, en aquesta campanya l'Agència Tributària ha reforçat la seva capacitat d'atenció via telefònica a causa de la pandèmia del coronavirus.

Segons les dades facilitades per l'Agència Tributària, durant la Campanya de la Renda de 2019 un total d'1.155.000 de declaracions es van presentar a través del pla 'Le llamamos', encara que en total es van atendre per part de l'Agència Tributària 4.329.000 trucades telefòniques.

Com sol·licitar-ho

Una vegada que el contribuent demana cita --es recomana la sol·licitud per internet o mitjançant servei automàtic en el 901 12 12 24-- i tria horari de demà o de tarda, el sistema li proposa un dia i una hora en la qual rebrà la trucada del funcionari de l'Agència Tributària.

Les crides s'efectuaran entre les 9 i les 20.30 hores de dilluns a divendres i l'organisme identificarà en l'anomenada al contribuent, i en el seu cas al cònjuge, amb els seus respectius NIF i números de referència. S'enviarà un recordatori dos dies abans de la cita mitjançant SMS.

Per a agilitar del servei, l'Agència Tributària aconsella al contribuent que tingui disponible la informació i documentació necessària per a realitzar la declaració quan rebi la trucada.

Per part seva, l'atenció presencial en oficines s'inicia el 2 de juny (sis dies abans que l'any passat), amb sol·licitud de cita a partir del 27 de maig. L'atenció personalitzada, per telèfon i en oficines continuarà comptant amb el suport de CCAA i ajuntaments.

Milions de declaracions presentades i retornades fins avui

Segons les últimes dades facilitades per l'Agència Tributària a Europa Press, s'han presentat fins avui més de 6.100.000 declaracions de la Renda en total.

D'elles, amb sol·licitud de devolució s'han registrat gairebé 4.900.000, de les quals ja s'han pagat més de 3.300.000 per import superior als 2.270 milions d'euros.