COAG acaba de publicar «Agromatrix Revolution», una completa anàlisi, original i fresca, sobre el futur del sector agrari espanyol en la nova economia digital i verda. El director tècnic de COAG, José Luis Miguel, pren com a base l'últim informe del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) sobre l'estructura econòmica de les explotacions agràries espanyoles per formular la Llei del Hardware de l'agricultura moderna: economia d'escala.

De la mà d’aquest criteri, «un valor mínim de dimensió econòmica, variable en el temps, és condició necessària perquè una explotació agrària professional independent pugui ser rendible».

De forma complementària desenvolupa la segona llei necessària per operar amb èxit en el nou context postpandèmia; la Llei del Programari de l'agricultura moderna; cooperació. La formulació d’aquesta llei conclou que «... la viabilitat econòmica, social i ambiental d’una ‘explotació Agrodigital’ vindrà determinada per la seva adequada integració en xarxes de coneixement».

En el tercer bloc de continguts desenvolupa una teoria per garantir la rendibilitat del model social i professional agrari i caminar cap a «una agricultura amb agricultors» del segle XXI.

Abans, en l’epígraf «El» Gran reinici «del Fòrum de Davos o com aconseguir que les pimes, autònoms i treballadors paguin la factura de la transició cap a una economia digital i verda», alerta, amb arguments molt sòlids, sobre els perills d’abraçar sense matisos la proposta de les elits econòmiques globals.