CaixaBank va ubicar a Castelló d’Empúries fa 75 anys la cinquena oficina a la comarca de l’Alt Empordà i la número 122 de la Caixa de Pensions. El primer punt d’atenció al municipi va obrir les portes el 12 de març de 1946, mentre que actualment CaixaBank ja compta amb 30 oficines a la comarca, on treballen 125 empleats que donen servei a més de 106.000 clients.

L’oficina, ubicada al carrer Mestre Blanch del municipi, l’any 1975. | CAIXABANK

La Fundació la Caixa i CaixaBank asseguren haver reforçat durant els darrers anys el seu compromís amb Castelló d’Empúries i l’Empordà en els camps social, educatiu, mediambiental, de la salut i cultural.

Col·loquen la lluita contra la pobresa i l’exclusió en una línia d’actuació prioritària, amb l’objectiu de «donar resposta a les necessitats socials més urgents», sobretot des de l’inici de la pandèmia. A la comarca de l’Alt Empordà l’entitat col·labora amb l’Associació juvenil i cultural Els Voltors en projectes com Nadal Solidari, que dona suport a persones vulnerables. Concretament, a Torroella de Montgrí s’ha col·laborat amb el consistori per donar suport als casals d’estiu per a nens i nenes de famílies vulnerables.

Tanmateix, a través d’aportacions econòmiques de la Fundació la Caixa, també s’ha pogut col·laborar a l’Alt Empordà amb altres programes de suport a la infància i la gent gran, com l’aportació als ajuntaments d’Albons, l’Armentera, Viladamat i Sant Pere Pescador per al projecte de transport adaptat per a persones grans de l’hospital de Figueres. Pel que fa a la integració, s’han elaborat programes de beques per la inclusió social a través de l’esport amb el Club de Tennis La Bisbal d’Empordà i amb el Club d’Handbol Bordils per promoure la integració de nens amb risc d’exclusió social a través de la pràctica de l’handbol. A La Bisbal d’Empordà s’ha col·laborat també amb l’Associació teatral i social El Trampolí per donar atenció psicològica als usuaris a través de l’equinoteràpia.

En l’àmbit de la malaltia i discapacitat destaca la col·laboració a Castelló d’Empúries amb el centre de dia de la Fundació Santa Llúcia per a equipar el gimnàs del nou centre o amb l’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà per a l’adquisició de material per a l’atenció de persones amb dependència funcional, entre d’altres.

A Girona, Voluntaris de CaixaBank han desenvolupat nombroses iniciatives i accions per donar suport en diverses àrees com la pobresa infantil i l’exclusió social, salut i persones grans, educació financera, ocupabilitat i acció local diversa. Durant l’any 2020, un total de 156 persones han participat en les 246 activitats que s’han dut a terme, i més de 3.400 persones se n’han pogut beneficiar.

Fusió amb Bankia

L’entitat va formalitzar a finals de març el procés de fusió amb Bankia, «consolidant el seu lideratge en el sistema financer espanyol». Concreten que després de l’operació superen els 674.000 milions d'euros en actius i presta servei a 21 milions de clients a Espanya i Portugal. L’entitat aconsegueix així una «presència geogràfica equilibrada i diversificada, amb la xarxa d’oficines més extensa i especialitzada del sector», i «manté la proximitat al territori i la inclusió financera». L’entitat combinada té presència actualment a més de 2.200 municipis.

Segons va destacar en un comunicat, CaixaBank manté quotes de mercat del voltant del 25% a Espanya en els productes principals, com ara fons d’inversió, dipòsits i crèdits a llars i empreses.