La Cambra de Comerç de Girona ha assessorat diverses empreses de la demarcació de Girona per tirar endavant 40 projectes que han presentat als fons Next Generation. En total, la Cambra ha rebut més de 200 peticions d’empreses del territori que volen presentar una candidatura a la subvenció amb alguns dels seus projectes.

Visita al monestir de Sant Daniel. | CAMBRA DE COMERÇ DE GIRONA

El president de la Cambra d’Espanya ha visitat aquests dies les empreses gironines que opten al finançament europeu per conèixer de primera mà els projectes que presenten, entre elles els Laboratoris Hipra a Amer. José Luis Bonet va detallar que la xarxa de cambres està al servei de les empreses per ajudar-les en la transformació del model productiu amb l’ajuda de les subvencions dels Next Generation. Per Bonet, aquesta és una oportunitat per fer un salt cap a la modernitat empresarial i per això espera que arribin com més aviat millor.

Un dels projectes més innovadors és el que presenta la Fundació Ramon Noguera amb la prioria del monestir mil·lenari de Sant Daniel de Girona. Es tracta d’un projecte d’habitatge i inclusió social que permetria donar pisos assistits a persones amb discapacitat en un espai annex al pati del monestir. Per altra banda, el Grup Peralada amb seu al municipi altempordanès, també ha presentat el projecte d’ampliació del celler als fons europeus. L’empresa preveu inaugurar les noves instal·lacions l’any que ve i ara demanarà finançament europeu per fomentar projectes de turisme, de mobilitat, energètics i de patrimoni arquitectònic. El nou espai està dissenyat pel despatx d’arquitectes RCR.