Després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó confirmant la legalitat del permís d'instal·lació d'una granja porcina de Carbajales d'Alba (Zamora), la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca subratlla que ha arribat el moment del debat assossegat basat en criteris científics i tècnics. És per això que se sol·licita que les posicions i els arguments sobre l'obertura de noves granges se centrin en els estàndards tècnics i científics, deixant al marge posicions ideològiques.

«Més enllà d'opinions personals, sempre respectables, ens felicitem que els jutges decideixin de manera independent i basant-se en allò que diu la ciència i els estàndards tècnics que marquen les lleis», assenyalen des de la interprofessional Interporc.

A més, confirma que el sector vol que en temes de salut, sostenibilitat o benestar animal parli la ciència, que sempre «parli la ciència», i siguin els criteris científics i tècnics els que marquin tant la legislació com l'avaluació per part de les diferents administracions.

La Interprofessional porcina exposen que «el sector porcí en conjunt és el primer interessat que una granja o empresa compleixi tots els requisits tècnics i legals, i fins i tot anem més enllà perquè impulsem iniciatives sectorials que aposten per criteris en sostenibilitat, benestar animal o qualitat que van més enllà de les ja per si mateixes exigents normatives europea i nacional».

Per això es demana que el debat sobre les granges, i fins i tot els moviments contraris, se sustenta en criteris científics i tècnics, no en posicions ideològiques o polítiques. Això és, ciència davant d'opinió.