El conseller d’Economia i Hisenda del Govern, Jaume Giró, es van reunir ahir amb el vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), Luis de Guindos, a Frankfurt. Segons va detallar el Govern en una nota de premsa, la trobada va servir perquè el conseller traslladi a l’exministre la voluntat de l’executiu català de posar en marca una «banca pública catalana».

Així mateix, Giró i De Guindos van analitzar el context macroeconòmic actual i les previsions de creixement, tant del conjunt de la zona euro com de Catalunya, en un moment marcat per les conseqüències de la guerra d’Ucraïna i l’escalada de la inflació.

Tal com assenyala el Departament d’Economia, el conseller va explicar al vicepresident del Banc Central Europeu la «determinació del Govern» de fer «una banca pública del segle XXI a Catalunya». Així mateix, va exposar les diferents vies amb què treballa la conselleria que dirigeix per fer-ho viable.

Pel que fa al marc macroeconòmic, Giró i De Guindos van tractar les conseqüències de la invasió russa, especialment pel que fa a l’increment dels preus de l’energia i d’algunes matèries primeres, així com de la «preocupant evolució de la inflació».