La comarca de la Selva és la que més torna a créixer en nombra d'afiliats a la Seguretat Social segons l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). Respecte a l'any passat la pujada és del 7,1%, el que suposa que actualment hi ha 77.600 selvatans afiliats a la Seguretat Social. En segona posició d'aquesta llista de comarques on puja més l'afiliació amb relació el juny de 2021 s'hi troba l'Alt Empordà, on el creixement és del 5,7%. En el global, la província de Girona va créixer en nombre d'afiliats a la Seguretat Social respecte al juny de l'any passat. Ho va fer un 5,52%, el que va significar arribar a la xifra rècord de 361.137 afiliats. A més, totes les comarques gironines han vist augmentar la xifra de persones afiliades en termes interanuals. Per darrere la Selva i l'Alt Empordà s'hi troben la Garrotxa (+5%), el Baix Empordà (+4,8%), el Gironès (+4,8%), Cerdanya (+3,4%) el Pla de l'Estany (+2,9%) i el Ripollès (+2%).

En canvi, si només es mira el creixement mensual, el Baix Empordà va ser la comarca gironina que més va augmentar el seu nombre d'afiliats del maig al juny. Ho va fer un 5,2% i va ser la tercera comarca catalana que més va pujar arreu de Catalunya, però ho va fer molt menys que l'Aran, que ho va fer un 8,3%.

Les dades de l'Idescat també destaquen que el nombre d'afiliats ha crescut més en les dones (4,4%), que en els homes (3,5%) a Catalunya en aquests últims dotze mesos. I són dues comarques gironines les que lideren aquesta pujada d'afiliades perquè a la Selva pugen un 8,5% i a l'Alt Empordà un 6,6%.

Per grups d'edat, el de menys de 30 anys és el que més augmenta en el territori català, un 10,5%. Un altre cop, on es torna a notar més aquest increment és a la Selva (+18,2%) i a l'Alt Empordà (+14,3%), que creix igual que l'Alta Ribagorça. Al Gironès la pujada també supera les dues xifres (+12,1%). En canvi, el nombre d'afiliats entre 30 i 44 anys és el que menys augmenta. Només ho fa un 0,1% a tot Catalunya i tan sols la pujada es veu en vuit comarques, de les quals tres són gironines: la Garrotxa (+3%), la Selva (+2,7%) i l'Alt Empordà (+1,8%).

En les estadístiques de l'Idescat també s'observa que el nombre d'afiliats estrangers és més intens que el d'afiliats de nacionalitat espanyola a totes les comarques, menys a la Noguera. A Catalunya, l'augment interanual és de l'11%, mentre que el d'afiliats de nacionalitat espanyola és del 2,6%. L'Alt Empordà (+23,8%) és la segona comarca catalana on més es nota aquesta pujada, per darrere de la Segarra (+31,7%).

També cal destacar que el sector serveis, el majoritari arreu del territori, és el que més puja en termes interanuals. Això, també provocat per l'arribada de la temporada turística, ja que dins aquest grup es troben sectors com el de la restauració o l'hostaleria. Les taxes de variació més elevades es troben, de nou, a les comarques de la Selva (+9%) i l'Alt Empordà (+6,8%). En canvi, el sector de l'agricultura experimenta una baixada del 5,4% i a Girona l'única comarca que puja en aquest sentit és la de la Cerdanya (+3,1%). Aquesta comarca també lidera la proporció més alta d'afiliacions a jornada parcial (+23,4%). Mentrestant, el nombre de contractes temporals es redueix un 8% a tot Catalunya i en el Baix Empordà és on es troba la xifra més baixa (+14%).