El 24 d’octubre és la data límit que es marca el comitè d’empresa de Nestlé Girona per decidir si tira endavant una vaga a la planta gironina. Aquell dilluns acaba el període de negociació entre el comitè i l’empresa per trobar una solució a les pretensions de Nestlé de deslocalitzar la secció de producció de cafè descafeïnat de la fàbrica de Girona.

El comitè d’empresa segueix demanant a la companyia que no deslocalitzi la producció de cafè descafeïnat, ja que «funciona perfectament» i té «una productivitat superior al 90%».

Després d’una reunió divendres passat i una altra aquest mateix dilluns, des del comitè continuen insatisfets amb les pretensions de la multinacional, que malgrat assegurar en la darrera trobada que no abaixaria els sous als treballadors que hauria de reubicar en cas de deslocalitzar la línia, no ha contestat a les altres peticions dels sindicats, segons explica Lluís Parra, president del comitè d’empresa de Nestlé Girona.

Davant la situació, els sindicats han convocat, aquest divendres a les 9:15 h, una protesta a les portes de la fàbrica de Nestlé de Girona per pressionar a la multinacional suïssa. Posteriorment, a partir de les 10 h, tindrà lloc una nova trobada entre el comitè i l’empresa per intentar acostar postures.

Una vaga «intermitent»

Un cop arribi el 24 d’octubre, en el cas de no haver arribat a un acord, els sindicats tenen la intenció de convocar una vaga «intermitent» que seria suficient per obligar a l’empresa a «parar la producció» a Girona, afirma el president del comitè. L’objectiu dels sindicats és que, si s’acaba produint una vaga, participin les més de 800 persones amb contracte fix que treballen actualment a la fàbrica de Nestlé a Girona.