Heura capta més de 2,6 milions d’euros de nous inversors

El gironí Bernat Añaños és un dels cofundadors de l’empresa d’alimentació per a vegans i vegetarians

Redacció

Heura ha iniciat la tercera ronda de finançament «Crowd» i ha aconseguit captar més de 2,6 milions d’euros de 3.400 nous inversors individuals en 48 hores des de la posada en marxa divendres passat.

L’objectiu d’aquesta nova ronda de finançament, que estarà activa a través de la plataforma Crowdcube fins al 17 de maig, és «liderar el mercat de les proteïnes vegetals a nivell europeu, desplegar el pla d’impacte net positiu i impulsar innovacions tecnològiques sota diverses patents», segons detalla la companyia especialitzada en alimentació per a vegans i vegetarians, que compta amb el gironí Bernat Añaños com un dels seus fundadors.

En les edicions anteriors (2021 i 2022), Heura va aconseguir captar més de 8 milions d’euros de gairebé 7.000 inversors de tot el món. Aquesta campanya de «Crowd», que s’està desenvolupant en paral·lel a les «Series B» dirigides a grans inversors, serà l’última de la companyia adreçada a ciutadans individuals després de les previsions d’Heura d’assolir la rendibilitat a Espanya aquest any i a nivell global el 2025.

Heura és present a més de 20 països, i actualment es troba en una fase de creixement. La companyia ha augmentat el darrer any la seva facturació un 80%, passant d'ingressar 17,7 milions d'euros el 2021 a 31,4 el 2022, i actualment a Espanya té una quota de mercat a Espanya del 80% en la categoria de productes «plant-based».