Iflex d’Ullà ultima els preparatius per la seva sortida a borsa

El fabricant d’embalatge flexible cotitzarà al BME Growth i està a punt de tancar una ampliació de capital de tres milions d'euros

Maquinària a la planta de la companyia a Ullà

Maquinària a la planta de la companyia a Ullà / DdG

Oriol Puig Tomàs

Oriol Puig Tomàs

Iflex Flexible Packaging, companyia especialista en impressió en gravat al buit per a embalatge flexible, ultima els detalls de la seva sortida a borsa al BME Growth, un mercat orientat a pimes de capitalització reduïda que busquen expandir-se. Amb la seva sortida a borsa, prevista per al juny, la companyia amb seu a Ullà pretén finançar el seu creixement, que passa per incrementar el volum de negoci provinent de les exportacions. En un comunicat difós ahir, també apunta queseguirà amb els seus desenvolupaments en I+D per a nous materials sostenibles.  

 La col·locació en el parquet està coordinada per DCM Assessors, entre altres firmes participants en l’operació. La capitalització borsària de la companyia serà entre 12 i 15 milions d’euros.

Pere Puig Oliveras, conseller delegat de la companyia i representant de la segona generació de la família propietària, assenyala que «l’ampliació de la base d’accionistes, així com proporcionar un mecanisme de liquiditat i de valoració objectiva de les accions, ajudarà a Iflex a créixer i crear valor per als seus accionistes».

Ampliació de capital de 3 milions d'euros

Tot i que inicialment la sortida a borsa estava prevista per al primer trimestre de 2023, aquest termini s’ha allargat a l’espera de culminar una ampliació de capital de tres milions d’euros que està a punt de completar-se. Entre els nous accionistes de la companyia hi ha Sergi Audivert i Miquel Àngel Bonachera, fundadors d’AB Biotics una biotecnològica que ja va cotitzar al BME Grouth. Bonachera i Audivert, que seran consellers d’Iflex, tenen previst acudir a la col·locació prèvia.

Un cop completada la sortida a borsa, la família Puig, fundadora de la companyia seguirà controlant entorn del 80% del capital. L’empresa va tancar l’exercici 2022 amb una facturació de 13,6 milions d’euros i un EBITDA d’1,7 milions d’euros.

Fundada el 1986

Iflex Flexible Embalatge, que va ser fundada en 1986, es dedicava en els seus inicis a la fabricació de cilindres de gravat al buit que es venien a indústries gràfiques que imprimien l’embalatge flexible per als clients finals. Al cap d’uns anys, el mercat va canviar de manera radical perquè la majoria dels clients de la companyia van ser comprats per multinacionals. Això va obligar la companyia, a reinventar-se evolucionant cap a la impressió d’embalatge flexible, deixant de fabricar cilindres per a altres empreses. Avui entre els seus clients compta amb empreses de gran consum, sobretot alimentàries, però també del sector farmacèutic i cosmètic.