Nylstar reprendrà la seva activitat productiva "en breu"

Un dels interessats en la compra ha avançat una línia de crèdit

Joel Lozano

Joel Lozano

La tèxtil Nylstar de Blanes reprendrà "en breu" la seva activitat productiva, gràcies a una línia de crèdit avançada per un dels interessats en la compra de la unitat productiva de la companyia, segona ha informat aquest divendres el comitè d'empresa.

La companyia tornarà a produir un cop "quedi acordat la connexió del subministrament de gas i electricitat", ja que "ja hi ha comandes confirmades per fer", afirma el president del comitè d'empresa, Xavier Cherino.

Segons detalla el representant dels treballadors, hi ha diverses indústries tèxtils interessats en la compra, «principalment del món oriental». Tanmateix, fins que l'acord no sigui definitiu, no es podrà conèixer el nom de l'empresa que podria fer-se amb el control de l'antiga SAFA.

Mitja plantilla acomiadada

Fa poc més d'un mes es va tancar el període de consulta i negociació de liquidació de la plantilla. Llavors es van acomiadar uns 45 treballadors. Des d'aquell moment, la part restant de la plantilla, al voltant d'unes 40 persones, mantenen el seu lloc de feina a l'espera de com avança la possible compra de la unitat productiva, amb l'opció de mantenir els seus llocs de treball un cop es tanqui l'operació.

La plantilla ha continuat assistint als seus llocs de treball durant les darreres setmanes, principalment per realitzar feines de logística i recuperació de fil. El comitè explica que "hem rebut de manera satisfactòria la notícia i confiem en que la compra de la unitat productiva vingui de la mà d'un projecte industrial que torni a situar l'antiga SAFA com a punt de referència del sector tèxtil del niló 6.6 a Europa".