Marc Francés: "El talent el que vol és un repte constant"

El managing director de la firma gironina Sarah Marlex ha estat seleccionat com un dels joves líders empresarials més destacats d'Espanya a la llista Forbes 30 Under 30

Marc Francés a la seu de La Factoria

Marc Francés a la seu de La Factoria / La Factoria

Diari de Girona

En l'episodi número 18 del podcast Girona Valley, Eduard Batlle conversa amb el jove directiu barceloní Marc Francés, de l'empresa gironina Sarah Marlex, que el març passat va entrar a la llista Forbes Under 30, que reconeix a les persones més influents menors de 30 anys.

 Francés considera que la distinció suposa un reconeixement a la feina feta des de la consultoria Sarah Marlex per transformar la indústria tradicional. "Ens dediquem, sobretot, a unir estratègia i persones a les empreses. I això es tradueix en buscar les persones adequades per a les posicions adequades." Francés aporta la seva visió en aspectes com el mercat laboral, els temps de canvis constants com l'esclat del teletreball i també la mobilitat, la rapidesa de decisions a escales directives, la irrupció de les noves tecnologies i la importància del talent, el coneixement i la creativitat per optar a càrrecs directius. "Cal saber adaptar-se ràpid a aquest món que canvia tan ràpidament, ser resilient també és molt important i, en darrer lloc, les persones que tenen curiositat de seguir aprenent constantment."

Canvis a les empreses

Francés sosté que en aquests temps de globalització i canvis importants en l'etapa post pandèmia, s'han produït molts canvis a les empreses i també en la ment dels treballadors. Cada vegada té més importància el benestar laboral, la igualtat, el respecte pel medi ambient... "Els vincles han canviat de manera substancial. Per això, les empreses es troben un moment d'estrès per la rotació laboral." Per aquest motiu, el directiu barceloní, que resideix a Brussel·les, opina que les "empreses han de tenir una cultura atractiva, oferir projectes i reptes constants a tothom i a la vegada ser una empresa que, de portes enfora, té una sèrie de valors i ideals per atraure talent".

 En aquest procés de selecció professional és quan intervé Sarah Marlex, que segons Francés el que més li agrada és fer el 'match' empresa-treballador. "Sempre dic que és una feina que et permet realitzar-te a tu mateix, realitzant als altres". Un procés de selecció que considera vital "saber identificar el potencial de la persona amb els reptes que l'empresa vol que assumeixi el treballador". I el talent és la característica més buscada en temps de xarxes com Linkedin, que et permeten connectar directament amb directius i propietaris d'empresa. "El talent bo, el de veritat, el que vol és un repte constant. I, per tant, és molt més fidel a l'organització que no era abans. I avui dia, el que prioritzen és tenir un repte i un problema a solucionar. I es comprometen molt amb aquest repte i no tant amb l'empresa. I quan la seva missió ha finalitzat, després venen a nosaltres per dir-nos 'ajuda'm a buscar el següent repte'". I, per tant, el dilema posterior és si aquesta persona continua a l'empresa amb un altre repte o torna al mercat laboral.

 Marc Francés també és el responsable de la funció de People & Culture del Grup Marlex, que ocupa més de 400 persones. Alhora és assessor de la Universitat Pompeu Fabra al seu Pla Estratègic 2016-2025 i també és inversor de diverses empreses emergents "startups" i mentoritza joves professionals en els primers anys de les seves carreres, segons detalla Forbes.