«Al sector TIC a la dona es tendeix a creure-la per fets, no per paraules»

Referents en l'àmbit tecnològic i digital comparteixen les seves experiències en un acte a l'Auditori Josep Irla de Girona

Joel Lozano

Joel Lozano

L’Auditori Josep Irla de Girona va ser aquest dimecres l’escenari d’una de les múltiples sessions del Cicle DonaTIC a Catalunya, una jornada amb l’objectiu de fomentar el paper de les dones en l’àmbit de la tecnologia impulsada per la Generalitat de Catalunya, la Fundació i2CAT i l’Oficina Accelera Pime per a entorns rurals Secartys Sinergia.

Durant l’acte, que va comptar amb dues taules rodones, les participants van reflexionar sobre el paper de la dona al sector, però també sobre la situació que viu aquest en línies generals. «Normalment, a la dona es tendeix a creure-la per fets, no per paraules. Trobes que hi ha companys que diuen el que fan i se’ls creu, com a noia has de demostrar constantment que allò que dius té sentit comú», va exposar Montserrat Jordi, COO i cofundadora de Wikiloc durant una de les seves intervencions a la taula «Les claus del talent TIC».

Per la seva banda, Gisela Vaquero, CEO de Jellyworld, va reflexionar sobre la constant evolució del sector tecnològic. «Aprendre és una de les característiques que té la tecnologia i va bé per adquirir nous coneixements i estar al dia», va afirmar. En aquesta línia, Denisa Gibovic, directora i fundadora de Blue Room Innovation, va assegurar que «per fer innovació cal viure entorns diferents i fer moltes coses». «És una qüestió d’inspiració i d’estímuls no d’intel·ligència o formació», va afegir.

Per aconseguir destacar en un sector on la competència cada vegada és més elevada, Clàudia Arqués, directora de comunicació al Centre de Blockchain de Catalunya, va remarcar la importància de «dedicar-se a una cosa que us apassioni».

D'altra banda, durant la taula rodona "Dones TIC: experiències i lliçons apreses", les participants van exposar allò que les va inspirar en l'àmbit de les TIC i el seu recorregut personal, així com els reptes que han afrontat com a dones en l'àmbit professional i com la conciliació familiar, la xarxa i la comunitat són factors molt importants per poder assolir els seus objectius professionals.