Amazon adquireix el centre logístic del Far d'Empordà

La planta disposa de 150.000 metres quadrats i s'encarrega d'enviar 400.000 comandes diàries

Una treballadora amb diversos paquets al centre logístic Amazon al Far

Una treballadora amb diversos paquets al centre logístic Amazon al Far / David Borrat

ACN

La multinacional nord-americana ha adquirit el seu centre logístic del Far d'Empordà, segons ha informat aquest divendres 'Expansion. L'operació, segons el diari, s'ha tancat per uns 150 milions d'euros amb els promotors de les instal·lacions, Eurofund i Logistic Capital Partners (LCP).

El centre va entrar en funcionament a la primavera passada i Amazon hi va invertir 200 milions d'euros. En total, disposa de 150.000 metres quadrats, dels quals 102.000 estan completament robotitzats. El centre, des d'on surten unes 400.000 comandes diàries però amb capacitat per expedir-ne unes 600.000, té uns 23 quilòmetres de cintes i una alta tecnologia que gairebé no deixa marge a l'error.

La plataforma logística disposa de tres plantes de 50.000 metres quadrats. A les dues plantes superiors és on s'emmagatzemen les unitats; i a la inferior, on es reben els productes i s'acaben de preparar les comandes.

Amazon compta amb una desena de centres d'operacions a Catalunya i dona feina a més de 7.300 persones. L'any passat, però, va anunciar el tancament de la de Martorelles (Vallès Oriental), que comptava amb 745 treballadors, dels quals 300 es van poder recol·locar al centre d'Amazon del Prat de Llobregat. Per a la resta es van acordar indemnitzacions o bé compensacions econòmiques per a aquells que volguessin traslladar-se als centres del Far d'Empordà o Saragossa.