Un dispositiu dels Mossos d'Esquadra va impedir ahir que una seixantena de persones que protestaven contra la presència dels líders de Vox a Girona poguessin accedir a l'acte que van fer al mercat de la Devesa. Els manifestants van esperar a l'arribada del president de la formació d'ultradreta, Santiago Abascal, acompanyat del candidat a la presidència de la Generalitat, Ignacio Garriga. Quan els líders de Vox van arribar es van produir moments de tensió amb llançament de grava i insults, però els agents de la Brigada Mòbil i l'ARRO van contenir els manifestants que intentaven arribar a la zona on es feia l'acte.

Durant els discursos, els crits dels manifestants es van sentir amb força i van impedir seguir l'acte amb normalitat. En total hi havia una quinzena de furgonetes dels Mossos i uns 60 agents. Al final de l'acte, els Mossos d'Esquadra van escortar Abascal, Garriga i la comitiva de Vox perquè marxessin de la zona sense més incidents.

Abascal va culpar els governs de la Generalitat i de l'Estat d'«encoratjar» la violència contra Vox. El líder del partit d'ultradreta, acompanyat pel candidat del partit al 14-F, Ignacio Garriga, i el número 1 de Girona, Alberto Tarradas, es va mostrar confiat que Vox obtindrà representació al Parlament. Va assumir, però, que seran a l'oposició i va rebutjar haver d'escollir entre ERC i el PSC. «Nosaltres garantirem que tingueu una veu que us representi», va prometre a la cinquantena de simpatitzants que els van fer costat. Un cordó policial dels Mossos va separar els dos bàndols.

Els líders de Vox van arribar caminant fins a la carpa del partit muntada al parc de la Devesa de Girona i van ser rebuts amb crits de «fora feixistes» i «visca Catalunya lliure» per part d'un grup de persones que els van llançar aigua. És per això que Abascal va començar la seva intervenció dient que «cal alguna cosa més que quatre mocosos violents, amics dels terroristes, per impedir-nos el pas». A més, quan un dels manifestants li va cridar «Visca Catalunya lliure», ell li va respondre que «sí, lliure de terroristes, separatistes i totalitaris».

Tot i que els Mossos van muntar un cordó policial per evitar que els dos grups es trobessin, Abascal va lamentar que el grup de manifestants estiguessin «a 30 metres» d'ells «amb el consentiment de la Conselleria d'Interior» i va dir que tant el Govern català com l'Estat eren «còmplices» d'aquesta violència». Abascal va prometre als seus seguidors que Vox es «quedarà» a Catalunya i que no els «abandonarà» ni «decebrà».

El líder de Vox va aprofitar l'acte per carregar contra el PSC. «Si tant estimen els catalans, per què envien el pitjor que tenen», es va preguntar, qualificant el candidat del PSC, Salvador Illa, de «ministret».