L'expresident de la Generalitat José Montilla va visitar ahir al vespre la Factoria Cultural Coma Cros de Salt, on va fer un acte a la Biblioteca Iu Bohigas. En declaracions als periodistes, Montilla va avisar que "no tots els partits tenen opcions de liderar un canvi". De les noves formacions, va afegir que "alguns són complements del PP", fent al·lusió a Ciutadans. "Altres són de l'esquerra que agrada a la dreta", va posar de manifest Montilla, referint-se a Podem, a qui va valorar com "la pinça dels anys 90". Per això, l'expresident va considerar que els socialistes són els que estan preparats per "liderar una nova etapa".

"Es necessita un canvi en economia i en societat", va subratllar Montilla, que va recordar que la legislatura del PP dels últims quatre anys ha deixat "menys ocupació, més desigualtat i més confrontació". Així, Montilla va considerar que les eleccions del 20-D són "importants" perquè la relació entre Catalunya i Espanya es troba "en un moment complex". "Les forces independentistes no són els adversaris" del PSC, va destacar l'expresident, que va apostar per "solucionar els problemes de casa nostra".

Montilla també va defensar una reforma del Senat perquè sigui "una veritable cambra territorial". "Ha de ser una cambra de primera lectura i que pugui vehicular lleis d'un Parlament autonòmic", va subratllar Montilla, que va recordar que "els països federals tenen una segona cambra territorial". "Esperem que la propera legislatura es pugui fer aquesta reforma", va afirmar Montilla.

En paral·lel, el candidat del PSC al Congrés per Girona, Marc Lamuà, va explicar que els socialistes, "que van solidificar la democràcia a l'Estat", volen ser artífexs "d'una societat d'oportunitats".