Marc Lamuà apareix amb una barba ja quasi tant de hipster que si l'enxampa Rajoy es fa una foto amb ell. El seu mòbil, sense foto de Rajoy a dins, és un Samsung S4, comprat de segona mà a Amazon ja fa un temps. La raó, naturalment, econòmica: «Són productes que surten molt bé de preu». El cronista, desconfiat de mena, pregunta si no és molt arriscat comprar estris tecnològics de segona mà, però el candidat ràpidament el tranquil·litza: «Vénen amb una garantia».

No li va portar cap dron, que tot just estan en període de proves a la gran empresa de venda per internet. Com tanta gent, Lamuà és dels que no compra un mòbil nou fins que l'antic es mostra totalment inservible. Mòbil de segona mà i sense tablet: en aquests moments se'n surt prou amb l'ordinador portàtil.

Es confessa «bastant» enganxat a les xarxes socials, Facebook i Twitter com manen els cànons, però només «calcula» que deu tenir un miler d'amics i seguidors. «No miro gaire quins contactes tinc, simplement m'agrada interactuar amb la gent que interactua amb mi», assenyala.

Al Facebook li van enganxar els seus amics de la universitat i a penes si el fa servir per res que no sigui relacionar-se amb amics i coneguts dels diferents llocs on ha estat treballant i estudiant. Hi penja coses molt més familiars.

No és el mateix cas del Twitter, que el fa servir molt més «per fer política i per informar-me». Males notícies per a la premsa, si la gent decideix seguir les ?informacions només via Twitter. Lamuà, que em deu veure preocupat, indica: «No pateixi, precisament el Diari de Girona penja a Twitter la majoria d'informacions, les llegeixo només llevar-me al matí gràcies a Twitter».

De discussions acalorades per temes polítics no n'hi han faltat, a les xarxes: «alguna vegada t'enganxes amb algú, però sempre amb educació». No ha bloquejat mai ningú. «Si t'has de posar a bloquejar gent, vol dir que no ets a la xarxa que et convé».