19 de desembre de 2015
19.12.2015

Unió vol que l'Estat «reimpulsi» el centre intermodal Far-Vilamalla

Surroca també sol·licita estendre-hi l'ample europeu i està «convençuda» que el seu partit «es farà sentir»

19.12.2015 | 00:00
Els candidats Montse Surroca i Pere Maluquer, ahir al Far-Vilamalla.

La cap de llista al Congrés d'Unió per Girona, Montse Surroca, va reclamar ahir a l'Estat que «reimpulsi» el centre intermodal del Far-Vilamalla i hi estengui l'ample europeu. La candidata, que va visitar les instal·lacions duaneres, va criticar que el Govern espanyol hagi donat l'esquena al projecte per convertir-lo en un punt neuràlgic del corredor mediterrani. «Hem fet esmenes perquè el tercer rail arribi fins aquí i no podem deixar passar aquesta oportunitat», va posar de manifest Surroca, que es va comprometre a seguir-hi lluitant si el 20-D obté escó al Congrés.
D'aquesta manera, la cap de llista va aprofitar el darrer dia de campanya per visitar les instal·lacions del Far-Vilamalla. Surroca va criticar que l'Estat hagi «abandonat», de manera reiterada, unes «instal·lacions estratègiques» per al territori, que s'han de convertir en un dels nodes del futur corredor mediterrani a la demarcació de Girona. «Els darrers anys no s'hi ha fet cap inversió», va criticar la candidata. El projecte preveu reconvertir les instal·lacions en un centre intermodal, tot i que, per això, és necessari que l'Estat hi estengui el tercer rail (cosa que permetria poder fer el traspàs de mercaderies camió-tren).
Una inversió que, mentre no arriba, condiciona també el futur del centre logístic i la instal·lació d'empreses als terrenys adjacents que la Generalitat ha urbanitzat (els de la Logis Empordà). «Reivindiquem la necessitat de reimpulsar un centre estratègic per a les nostres comarques», va afirmar Surroca. La cap de llista va recordar que, any rere any, ha reclamat de manera «insistent» que l'Estat faci arribar l'ample europeu fins al Far-Vilamalla.
Aprofitant el darrer dia de campanya, Surroca va voler subratllar: «Som conscients que ens trobem en un moment importantíssim i estem convençuts que Unió farà sentir la seva veu a Madrid en aquesta propera legislatura».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema