A les portes del Nadal, la jornada de reflexió prèvia a les eleccions generals d'avui va anar de perles a més d'un dels candidats gironins per fer algunes compres conscients que, ja a partir d'aquest dilluns, la moguda postelectoral els tornarà a ocupar bona part del seu temps. Així, a més d'avançar preparatius nadalencs, la jornada d'ahir la van passar amb amics, la família i descansant, com de fet acostuma a ser habitual.

El candidat de Democràcia i Llibertat (DiL), el convergent Jordi Xuclà, per primera vegada en un temps es va "llevar sense despertador".

Aviat, però, va tenir una trucada de "feina", però no de cap col·laborador de campanya, sinó d'una veïna de Camprodon a qui havia conegut dies abans que li volia preguntar-li el sistema de votació per al Senat. La resta del matí, Xuclà el va dedicar a la família. Les seves filles precisament avui compleixen 12 anys i una d'elles, la Berta, "deia que millor fer el regal avui", explicava divertit el candidat. Així, pel centre de Girona, el candidat va dedicar el matí a les seves filles i a la seva dona.

Per dinar, Xuclà va anar a la Vall d'en Vas, un àpat organitzat per CDC a la Garrotxa i amb l'equip de campanya. A la tarda, visitava els seus pares a Olot i també va acompanyar a Besalú a un amic seu Holandès, un tècnic amb qui treballa en la seva activitat al Consell d'Europa que feia parada en terres gironines en el seu viatge d'Estrasburg a Portugal. A la nit, la família Xuclà i la de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, sopaven al König de Fontajau. Una tradició, confessava, que es va encetar en la jornada de reflexió abans que Puigdemont guanyés la seva primera elecció a l'alcaldia de Girona.

Per la seva part, la candidata d'ERC, Teresa Jordà, va passar un dia "extremadament normal" a Ripoll. Després d'un "esmorzar tranquil" i de fer una "volta pel mercat", va anar amb els amics a fer un vermut i a dinar amb la família. Després, va visitar el pessebre vivent amb les seves nebodes i va tancar el vespre amb els amics.

En família també va estar la candidata del PP, Concepció Veray, que aprofitava el matí per fer les compres nadalenques que la campanya no li han permès. La resta del dia va estar amb la família.

Per la seva part, la cap de llista d'Unió, Montse Surroca, va dedicar tot el temps a la família. Així, després de fer una mica d'esport al matí, va acompanyar el seu fill al conservatori de música, a la Casa de Cultura de Girona, on toca el violí. Amb el seu marit, Surroca va passar la resta del dia entre preparatius nadalencs com muntar el pessebre, l'arbre de Nadal o fer les compres que la campanya electoral havien anat retardant abans d'esperar els resultats de les eleccions generals 2015.

A Banyoles, la candidata d'En Comú Podem, Dolors Terrades, va aprofitar el matí per reunir-se un parell d'hores amb una associació d'africanes i després fer compres. Un cop fet el dinar i visitat la seva filla i nétes, va sortir a comprar uns llibres i va anar a la presentació de l'agenda llationamericana que organitzava Banyoles Solidària.

Des del PSC, el candidat socialista Marc Lamuà, al costat de la candidata al Senat, Cristina López, es va reunir primer a Calonge en un esmorzar amb militants i simpatitzants del Baix Empordà. Posteriorment, es van desplaçar fins a la Selva, on tenien un altre dinar amb militants i simpatitzants a Caldes de Malavella. Estones amb la família i els amics, van acabar d'ocupar la jornada de Lamuà.

Finalment, el candidat per Girona de Ciutadans, Fernando López de Castro, va aprofitar la jornada per passejar tranquil·lament per la vila de Roses, pel passeig marítim, on va destacar que avui "és un dia important, ja que és el primer d'una nova etapa que de ben segur reforçarà la democràcia a Espanya". López de Castro també es va deixar veure conversant amb diferents habitants de la vila.