Les eleccions d´ahir al Congrés dels Diputats van confirmar el resultat de Democràcia i Llibertat que preveien les enquestes a les comarques gironines: va obtenir dos diputats, Jordi Xuclà i Elena Ribera. Pel candidat convergent, aquests resultats representen «una victòria rotunda» ja que consolida els dos diputats i, preveia Xuclà, els tres senadors. Els dos diputats, però, són un desenllaç inferior al que les sigles de Convergència i Unió va obtenir fa quatre anys, quan va aconseguir tres diputats. En nombre de vots, amb un 100% de l´escrutini fet, Democràcia i Llibertat en va rebre 82.984, mentre que la federació nacionalista va tenir el suport de 120.156 persones l´any 2011.

Precisament, Xuclà va parlar dels antics socis de partit per escarnir-los en recordar, en dues ocasions, que ahir van obtenir «zero diputats»; si bé en cap cas va dir Unió. «Estem vius, el mes de juny vam prendre (CDC i Demòcrates de Catalunya) un camí, i alguns van baixar-ne. Vam agafar el camí correcte perquè hem guanyat les eleccions a Girona i els que van decidir baixar han tret zero diputats (en referència a Unió)», va dir, i va insistir-hi: «Hem guanyat, i no cal parlar més dels que tenen zero diputats».

A part del missatge a Unió que el seu posicionament s´ha mostrat erroni, Jordi Xuclà va centrar el discurs en la victòria del sobiranisme a les comarques gironines: «El procés cap a l´independentisme queda revalidat a Catalunya, però especialment a Girona».

En aquesta vessant va avaluar el resultat a la demarcació gironina, amb quatre diputats amb un posicionament clarament independentista (els dos de la formació de CDC a través de la marca de Democràcia i Llibertat; i els d0s d´Esquerra Republicana de Catalunya). I va afegir que En Comú Podem, que va obtenir un representant, s´ha manifestat a favor del dret a decidir, el qual confia que es transformarà en independentista davant els previsibles entrebancs que pot trobar de Madrid per la celebració del referèndum.El sisè diputat fou pel PSC el qual, va subratllar Xuclà, ahir va obtenir el 12,66% dels vots de les comarques gironines, 23.702 menys que fa quatre anys, si bé conserva el diputat.