28 de juny de 2016
28.06.2016

Units Podem continua obert a un govern «progressista» sense liderar-lo

Pablo Echenique deixa clar que no
validarà el programa electoral de Ciutadans
si es pretengués reeditar el pacte

28.06.2016 | 07:27
El secretari d´organització, Pablo Echenique.

El secretari d'organitzacio d'Units Podem, Pablo Echenique, ha afirmat que el seu partit continua confiant en el referèndum com la «via per solucionar el problema d'encaix territorial de Catalunya». Echenique, respecte al futur escenari de pactes, remarca que mantenen la mà estesa al PSOE per buscar acords de les forces progressistes però deixa clar que no validarà el programa de Ciutadans si es pretengués reeditar el pacte. El candidat d'En Comú Podem, Xavier Domènech, creu que els tocarà fer oposició perquè el pacte és possible però veu poc implicats els actors necessaris (PNB, CDC?i ERC).
El secretari d'Organització del partit va ser l'encarregat ahir d'oferir una roda de premsa després del consell de coordinació on va assegurar que l'absència del líder del partit, Pablo Iglesias, havia estat una decisió consensuada. El partit analitzarà més a fons els resultats.
Una de qüestions que va respondre va ser l'aposta pel referèndum i va afirmar que la confluència d'Units Podem continua apostant per aquesta opció. Tot i la dificultat per trobar suports al referèndum, el dirigent del partit morat ha assegurat que no han trobat cap solució «millor davant l'unilateralisme de Mariano Rajoy i de l'independentisme, que es retroalimenten». Ha reconegut que la seva posada en marxa dependrà de les «majories parlamentàries».
Davant possibles acords per un govern alternatiu, va manifestar que estan oberts a participar en un govern «progressita» però creuen que com a tercera força no els correspon la «iniciativa de liderar-lo». Mantenen la mà estesa a possibles acords amb el PSOE sempre que no es reediti el pacte amb C's. «Si es posa sobre la taula el mateix programa, no validarem la continuïtat de l'austeritat», va remarcar, i va lamentar que les propostes que van signar PSOE i C's eren «més properes al PP o C's que als socialistes».
El candidat d'En Comú Podem assumia ahir, després de recordar que han guanyat dues vegades a Catalunya, que els tocarà fer oposició. Tot i que «aritmèticament és factible un govern de canvi», Domènech dubtava de l'interès dels socis necessaris, com PNB, ERC?i CDC -a més d'Units Podem i el PSOE. «Si no s'aconsegueix, qui té la iniciativa ara mateix són el PP i el PSOE i a nosaltres ens toca fer oposició», va insistir, a més d'apuntar que no creu que el PP i el PSOE permetin arribar a unes terceres eleccions.
Per a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, «ara toca escoltar i reflexionar» i recepta «objectius per davant de sigles i més protagonisme ciutadà».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook