El cap de llista d'En Comú Podem al Congrés per Barcelona, Jaume Asens, i el número dos d'ERC a las eleccions generals, Gabriel Rufián, van protagonitzar un enfrontament per les crítiques del primer al líder dels republicans, Oriol Junqueras. Així, Rufián va lamentar les crítiques que el candidat dels comuns va llançar al seu partit i el seu líder i el va instar a «anar a la cel·la de Soto del Real i dir-l'hi a la cara». Ho va dir en un acte de campanya d'ERC a Montjuïc, després que Asens carregués contra ERC per considerar-lo inconsistent en el seu missatge i perquè va opinar que Junqueras «no és el líder d'esquerres que els comuns esperàvem».

Concretament, en una entrevista a Rac 1, el candidat dels comuns va dir que «no he vist en Junqueras la persona d'esquerres que m'imaginava que era», i el va responsabilitzar que no hi hagués un pacte de govern a l'Ajuntament de Barcelona entre Ada Colau i ERC.

Rufián va replicar que ERC no acceptarà «ni mitja lliçó ni dels comuns ni de Podem», i va considerar que és Podem i no ERC qui realment té problemes per enviar un missatge unificat i clar tant a Catalunya com a la resta d'Espanya . «Hi ha el Podem d'Errejón, el Podem d'Iglesias, el Podem de Bescansa i el Podem de Teresa Rodríguez», va assegurar, per la qual cosa va demanar a Asens que miri els problemes del seu espai polític abans que els d'ERC.

També va acusar els comuns d'haver fet «la vida impossible a la Marta Sibina», diputada d'En Comú Podem a l'actual legislatura al Congrés, i Rufián ho va atribuir al fet que Sibina portava un llaç groc de suport als empresonats i defensava que els presos independentistes són presos polítics.

Per contra, Rufián va insistir a no voler respondre a les crítiques a ERC que li arriben de la campanya de JxCat i la seva candidata Laura Borràs: «Tot el respecte i la sort del món per a l'espai convergent a les generals».