ERC va celebrar ahir el seu acte de campanya a la Bisbal d'Empordà, on Montse Bassa va criticar durament el PSOE de Pedro Sánchez, tot acusant el líder socialista d'alimentar i necessitar el conflicte amb Catalunya «per poder justificar el seu pacte amb el PP». Per això, va fer una crida a «no regalar» cap vot al PSC. «Aquest 10-N va de respondre a la sentència i de demostrar que tornarem més fortes per l'amnistia, la llibertat i l'autodeterminació», va reivindicar Bassa, que va estar acompanyada del candidat al Senat, Jordi Martí, la portaveu de Jovent Republicà a les comarques gironines, Xènia Sala, i la consellera de Salut, Alba Vergés.

La cap de llista republicana també va advertir que «amb aquest PSOE que ens amenaça cada dia no podem arribar a cap acord», i va considerar que cada vot als socialistes anirà destinat a una gran coalició amb el PP.

De la mateixa manera, la candidata gironina d'ERC va lamentar que els interessos polítics de l'esquerra espanyola passin per davant dels valors ètics: «No hi ha separació de poders, la Unió Europea no hi és, l'esquerra espanyola no hi és; i els sindicats i els comuns, on són?», es va preguntar.

«Cap d'ells són capaços de dir amb claredat als fatxes de la dreta -incloent els socialistes- que la sentència és una aberració? No puc entendre com els socialistes catalans poden dormir tranquils», va afegir. Bassa va concloure que «Pedro Sánchez ja ha triat la seva opció» que, segons va dir, consistirà a «fer la gran coalició amb el PP contra Catalunya per poder salvaguardar el règim del 78».