Pilar Rahola relata fil per randa el que vol Junts per fer president a Pedro Sánchez

La periodista, que ha xerrat en privat amb Carles Puigdemont, ha intervingut aquesta tarda en el programa de Risto Mejide per exposar quines serien les condicions de Junts per la investidura

Pilar Rahola relata fil per randa el que vol Junts per a fer president a Pedro Sánchez.

Pilar Rahola relata fil per randa el que vol Junts per a fer president a Pedro Sánchez.

Redacció

Els programes de televisió analitzen aquest dilluns, 24 de juliol, els ajustats resultats de les eleccions generals d'ahir. El nou tauler polític situa a Junts com una peça clau per a facilitar que Pedro Sánchez continuï a la Moncloa, un tema sobre el qual s'ha pronunciat Pilar Rahola en 'Todo es mentira'.

La periodista, que ha xerrat en privat amb Carles Puigdemont, ha intervingut aquesta tarda en el programa de Risto Mejide per exposar quines serien les condicions de Junts per la investidura. «El telèfon està a Waterloo», ha començat dient Rahola: «És evident que s'asseuran a parlar, si els socialistes volen».

No obstant això, ha insistit que «la responsabilitat i el pes el tenen els socialistes». «Puigdemont es deu als seus votants i no farà un (Oriol) Junqueras. No farà el que fa Junqueras. Si s'exposa a negociar, parlarà de temes fonamentals», ha subratllat l'analista.

Després que Risto li hagi preguntat per les «exigències» de Junts perquè la investidura tiri endavant, Rahola ha exposat una sèrie de punts: «Crec que la primera exigència és el respecte per parlar. Això significa que el PSOE canviï el to respecte a com parla del president Puigdemont o de Junts, que fins a aquest moment era el menyspreu, la injúria absoluta i la criminalització».

«Hi ha un primer element per tota conversa, que és respectar a l'adversari. Evidentment, el PP no ho fa, però el PSOE tampoc. El PSOE respecta més a ERC perquè se'ls han posat en manera catifa, però a Puigdemont no», ha comentat.

Rahola ha declarat que el segon punt seria «parlar del problema de fons», o cosa que és el mateix, «el conflicte català». "Cadascun té els seus màxims, i veurem si s'arriba a mínims o a mitjans. El PSOE ha de reconèixer que hi ha un conflicte», ha continuat dient.

Després que Risto hagi posat sobre la taula la possibilitat que es plantegi un referèndum vinculant, Rahola ha confirmat que «evidentment forma part dels màxims per a parlar». No obstant això, ha volgut deixar clar que no estava parlant «en nom de Puigdemont».