Lluís Riera és un pastisser de 39 anys conegut pel seu compromís d'esquerres i per les seves iniciatives socials. Va crear la «trencada de mona» per als que no tenen padrins i participa en tot tipus d'activitats alternatives. És regidor des de fa un any.

El seu programa s'estructura en quatre eixos: les necessitats dels barris i les persones, la municipalització dels serveis, la recuperaciò dels drets de les persones i ser una alternativa de canvi respecte al model de govern sociovergent.

Com valora, breument, el mandat passat?

Va estar dividit en dues etapes. La primera, de la vella política entre convergents i socialistes, i una segona, de mandat en solitari dels convergents, que ha coincidit amb el reforç del nostre discurs alternatiu.

Quin és el principal problema d'Olot?

La manca de drets i d'empoderament de la ciutadania. Hem d'escoltar el que demana la població i a partir d'aquí posar-nos al seu servei, que és com es fan les coses i com s'avança de forma col·lectiva.

Què ha estat el millor de l'últim mandat?

Per part nostra, el millor ha estat el fet de poder entendre una mica com funciona l'Ajuntament de manera interna.

Què hi ha després de la crisi?

Després de la crisi hi ha la misèria. Hi ha molta més exclusió social. Hem de parlar d'infrahabitatges, hem de parlar de necessitats i de pobresa energètica.

Hi ha solució per a això?

La solució és posar l'economia al servei de les persones i plantejar-se quines són les necessitats. Les necessitats són primer les persones i els barris i després els grans projectes megalòmans.

Com preveu que aniran els resultats d'aquestes eleccions municipals

Hi ha dos escenaris possibles. Un és que l'alcalde sigui el candidat de JxCat, en Pep Berga, i l'altre, que l'alcalde sigui el resultat d'un pacte de canvi. La matemàtica domarà el que donarà, però entenc que pot haver-hi un govern d'esquerres i transformador. Els unionistes no treuran gaires vots a Olot.