Els Comuns de Girona i Salt s'uneixen per aconseguir la cessió d’habitatges de la Sareb

Les dues forces veuen necessària una coordinació a nivell d’àrea metropolitana per abordar de forma conjunta l’emergència habitacional i la gentrificació

Tarek Cheriha i Eugènia Pascula al davant del «Bloc Salt».

Tarek Cheriha i Eugènia Pascula al davant del «Bloc Salt». / En Comú Podem

Redacció

Girona i Salt En Comú Podem han unit forces per presentar una mesura en matèria d'habitatge: aconseguir que els immobles propietat de la Sareb passin a ser dels ajuntaments. Els caps de llista, Eugènia Pascual (Girona) i Tarek Cheriha (Salt) han estat aquest matí davant el «Bloc Salt», que actualment és propietat de la Sareb. «Recordem que els pisos de la Sareb provenen de la crisi del 2007, cal aconseguir la seva cessió als ajuntaments», ha dit Pascula. Mentrestant, Cheriha ha explicat que l'objectiu de Salt és que «pisos com els del Bloc Salt passin a formar part del parc públic d’habitatge, que caldria duplicar o triplicar a curt termini».

L’habitatge és una de les prioritats programàtiques de les candidatures d’En Comú Podem a Girona i Salt. Per aquest motiu s’estan treballant de forma conjunta propostes des d’una perspectiva metropolitana. «És important que les mesures sobre habitatge siguin metropolitanes perquè, per exemple, una limitació dels pisos turístics a Girona només s’aconseguiria traslladar el problema als municipis veïns com Salt», ha assegurat Pascual.

Tanmateix, la mesura prioritària a ambdós municipis és l’ampliació del parc d’habitatge públic. Pascual ha lamentat que «a Girona només tenim un parc d’uns 200 habitatges de protecció oficial i portem 12 anys sense haver-ne construït cap». A Salt, la situació no és gaire diferent, però amb una demanda molt elevada de sol·licitants vulnerables.«Actualment a Salt hi ha uns 1.000 sol·licitants d’Habitatge de Protecció Oficial i un parc d’una mica més de 300 habitatges», ha dit Cheriha, que ha afegit que «és prioritari augmentar aquest parc fins a cobrir la demanda de protecció oficial de sol·licitants vulnerables».

Pascual i Cheriha han mencionat l’exemple de Barcelona per sentenciar que els ajuntaments no es poden escudar en la manca de competències per deixar persones sense llar. «Cal ser valents, imaginatius i treballar en xarxa per fer viable que aquests habitatges es posin en mans de les persones que els necessiten», ha apuntat Pascual.