L'autòpsia de la nena de 7 anys morta al municipi murcià de Fortuna dimecres passat ha determinat que la petita va morir d'un xoc sèptic i que en el seu cos hi ha rastres de maltractament i abusos sexuals. Els principals sospitosos d'aquests abusos són la seva mare i el seu padrastre, que van ser detinguts dijous i han estat posats a disposició judicial.

"Amb humilitat i vocació de permanència". Aquests són els dos principis amb els quals reneix el PP navarrès, segons va assegurar ahir José Ignacio Palacios, exsenador d'UPN i el coordinador de la Comissió Constituent de la reconstruïda formació, que en la seva declaració de principis assenyala l'objectiu d'arribar a ser "la primera força política" a Navarra.

Una pastera amb trenta immigrants a bord va ser detectada en aigües de l'Estret, davant de la platja de Valdevaqueros, en el terme municipal de Tarifa (Cadis).

Encara que inicialment van computar una vintena de persones, la Guàrdia Civil va acabar confirmant que es tracta de catorze dones, onze homes i cinc nens d'entre 1 i 4 anys.

L'exalcalde de Marbella, Julián Muñoz, va negar ahir que tingués cap comandament en la vintena d'empreses municipals investigades per desviament de fons, malgrat que havia estat nomenat president de totes elles. Així ho va declarar ahir durant la seva participació com a testimoni en el procés celebrat en relació amb el cas Saqueig I.

El Tribunal Suprem (TS) considera que l'acció policial i la judicial en l'anomenada operació Nova contra el terrorisme islamista ha estat correcta, però això no permet que es puguin tipificar com a activitat delictiva "els desvaris religiosos de qualsevol mena que prediquin l'odi a alllò diferent". Així ho indica el Suprem en la sentència en la qual absol 14 dels 20 condemnats per l'Audiència Nacional en aquesta operació.