Cinc persones han mort, entre elles una dona, i un policia ha resultat ferit en l'assalt a una casa de camp en la illa indonèsia de Java per part de la policia antiterrorista, van informar mitjans locals.

Un dels terroristes abatuts durant l'operació ha estat identificat per la Policia com Bagus Budi Pranoto, conegut com Urwah, i buscat per la seva relació amb el doble atemptat del passat 17 de juliol contra dos hotels de luxe de Djakarta.

A més, encara que encara no hi ha confirmació oficial, entre els morts es troba una jove parella de professors d'escola corànica propera, que tenien llogada la casa des de feia cinc mesos.

Segons van relatar alguns veïns a mitjans locals, Susilo Adib i la seva dona, Putri Munawaroh, no mantenien molta relació amb els veïns, que d'acord a algunes versions estava embarassada.

Almenys quatre furgons fúnebres es van desplaçar cap a les vuit del matí (01.00 GMT) fins al lloc en el qual els efectius de la brigada antiterrorista van portar a terme l'operació, mentre desenes d'efectius mantenen acordonada la zona.

Assalt i tiroteig

L'operació policial va començar de matinada, quan membres del Destacament 88, la unitat antiterrorista, van envoltar la senzilla casa de camp en la qual s'ocultaven els sospitosos, situada en el barri de Kertosari, als afores de la ciutat de Sol, en la regió central de Java.

Arran de l'assalt es va deslligar un intens tiroteig entre el grup que s'havia atrinxerat en l'habitatge i les forces de seguretat, i que va ser seguit d'almenys dues explosions, una d'elles molt forta, segons van indicar diversos residents.

Abans de l'operació, les forces de seguretat van tallar el subministrament elèctric d'aquesta barriada de l'extraradi de Sol, i considerada per la Policia com pedrera potencial del terrorisme islàmic i de sectes religioses radicals.

Aquesta acció policial guarda certes semblances amb la portada a terme pel passat agost també en la regió central de Java, en la qual també es va assaltar una casa situada en el mitjà rural, i en la qual va morir almenys un presumpte islamista.

L'objectiu final d'aquestes operacions és capturar a Noordin Mohamed Top, presumpte "cervell" de gairebé tots els grans atemptats perpetrats a Indonèsia en l'última dècada, inclòs el doble atac de suïcides comès el passat 17 de juliol a Djakarta, en el qual van morir nou persones.

L'atemptat contra els dos hotels de luxe de Djakarta va posar fi a prop de quatre anys sense accions terroristes a Indonèsia, un país sacsejat mitja dotzena de vegades des de 2000 pel terrorisme islamista, que ha causat més de 250 morts.