Un total de vuit militants socialistes han comunicat a la comissió de garanties electorals del PSOE la seva intenció de recollir avals per intentar competir en primàries amb el vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, per a la candidatura a la presidència del 2012.

Segons fonts de Ferraz consultades per Europa Press, els tres últims aspirants en anunciar els seus plans han estat Enrique García López, de Santa Cruz de Tenerife; David González Sánchez, d'Esplugues de Llobregat (Barcelona) i Joan Maria Hernández Pérez de l'agrupació madrilenya de Villaverde.

Aquests tres s'han sumat al militant de Móstoles (Madrid) Julián Pastor, el de Puertollano (Ciudad Real) Manuel Pérez, el murcià Jorge Martínez Peñaranda i els sevillans José Carlos Carmona i Luis Ángel Ferro. Aquest últim, exdiputat al Congrés, presentarà demà el seu projecte a Madrid.

Per ser declarats candidats a les primàries, els aspirants han demanar més de 22.000 avals, el 10% dels militants del PSOE a tot l´Estat.

Rubalcaba no necessita aconseguir-los, ja que ja té l'aval del Comitè Federal, màxim òrgan del partit entre Congressos.