El cap de l'Executiu portuguès, el conservador Pedro Passos Coelho, va anunciar ahir al país que "no dimiteix" ni accepta de moment la renúncia del ministre d'Exteriors Paulo Portas, que garanteix la seva majoria parlamentària.

En una al·locució per televisió Passos Coelho va desatendre les peticions de renúncia de l'oposició, va confirmar la seva continuïtat al capdavant de l'Executiu i va subratllar que "no abandona el seu país".

El dirigent conservador va afirmar a més que intentés "aclarir" la posició del Centre Democràtic Social Partit Popular (CDS-PP), el líder del qual Portas, va anunciar ahir la seva renúncia "irrevocable" disconforme amb la substitució del ministre de Finances, Vitor Gaspar, que va dimitir dilluns, per Maria Luís Albuquerque, que va prendre possessió ahir.

"Vivim temps en els quals no ens podem espantar davant de les adversitats", va recalcar el primer ministre, que va agregar: "seré clar, no dimiteixo".

Poc abans del seu missatge al país els partits de l'oposició d'esquerra havien demanat de nou la renúncia de tot el Govern conservador, en el poder des de les eleccions de juny de 2011 que van seguir al rescat financer.

"En una democràcia madura, un Govern de coalició amb una forta majoria de diputats no pot ser posat en qüestió sinó és per divergències d'enorme gravetat", va recalcar Passo Coelho, que va llançar diverses crítiques a l'actitud de Portas. "Seria precipitat acceptar aquesta petició de dimissió", va afegir.