El subsecretari del Ministeri d'Interior, Luis Aguilera, va confirmar que la Direcció General de Trànsit (DGT) està estudiant que la quantia de les multes per ?conduir amb una taxa d'alcohol superior a la permesa sigui de 1.000 euros, el doble de l'actual sanció per aquesta infracció. Després de presentar els nous comptes de la DGT a Twitter i Facebook i a preguntes dels periodistes sobre la intenció de Trànsit de duplicar la multa si se supera la taxa d'alcohol en aire espirat superior a la permesa, 0,25 mil·ligrams per litre, Aguilera va respondre que l'increment de la sanció s'"està analitzant".

La proposta està inclosa, va confirmar el subsecretari, en l'esborrany de l'avantprojecte de modificació de la Llei de Trànsit i Seguretat Viària, si bé aquest document està en fase "de valoració" i encara no està tancat. Amb tot, va voler deixar clar que "si es vol seguir avançant en la reducció de la sinistralitat" el consum d'alcohol i drogues al volant ha de ser tallat, així com va recordar que es donen a l'any més de 100.000 positius d'alcoholèmia.

Aguilera també va aclarir que Trànsit no s'ha plantejat modificar les actuals taxes d'alcohol ni tampoc elevar la quantia de les multes per superar els límits de velocitat establerts. Circular amb una taxa d'alcohol en aire espirat superior a 0,25 mil·ligrams per litre, que és la reglamentàriament establerta, està ara sancionat amb 500 euros.

Es considera delicte, segons el Codi Penal, la conducció sota els efectes de l'alcohol amb una taxa superior a 0,60 en aire espirat o amb una taxa d'alcohol en sang superior a 1,2 grams per litre. Aquesta és castigada amb la pena de presó de 3 a 6 mesos o a la de multa de 6 a 12 mesos i treballs en benefici de la comunitat de 31 a 90 dies, i, en qualsevol cas, a la de privació del dret a conduir vehicles a motor i ciclomotors per temps superior a un i fins a quatre anys.

Paral·lelament, Trànsit va presentar dos nous perfils a Twitter -@DGTes i @informacionDGT- per informar sobre l'estat de les carreteres, incidències a la xarxa viària, campanyes de sensibilització o donar consells. El primer, @DGTes, va explicar Aguilera, es converteix en el "canal institucional" de Trànsit, a través de la qual els seus seguidors podran informar-se de continguts generals com les campanyes que es posen en marxa, estudis, consells o dades entorn de l'accidentalitat i els seus factors. El segon, @informacionDGT, llançarà una mitjana de 300 missatges al dia.