El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va admetre que el PP "ha tingut un problema i segueix tenint un gran problema en el seu interior" amb la corrupció, però va destacar que "està reaccionant i aïllant-lo", perseguint la corrupció i treballant per endurir les lleis que la penalitzen. Montoro va assenyalar que el PP té 26.000 regidors a tot Espanya i que la política té un aspecte "molt dur", com han estat els assassinats de càrrecs públics a mans d'ETA -es compleixen 20 anys de l'assassinat a Sevilla d'Alberto Jiménez Becerril i la seva esposa-, perquè mentrestant altres estiguin "fent caixes que ells diuen que són B però que són per a ells mateixos".

El ministre es va expressar així en una entrevista a Los desayunos de TVE, en què va afirmar que la corrupció i l'"abús" de la política per part d'algunes persones "fa mal a tothom, no només al PP".

Preguntat sobre si en parlar d'aquesta caixa B es referia a Podem, Montoro va replicar que es referia "als del PP també", i en general "a tanta gent que vol estar en la vida pública per no pagar impostos". "Això és fantàstic, em sembla l'antítesi de la vida pública, el mínim que es pot exigir és que paguem impostos", va avisar.

En aquest punt, el ministre va al·ludir sense anomenar-lo el dirigent de Podem Juan Carlos Monedero i el va avisar que quan a un el contracten personalment està obligat a tributar i no a crear una societat per pagar menys, perquè això "perjudica tots els espanyols".

Això sí, va afirmar que el que sí és possible és modificar les lleis tributàries, de manera que Podem podria proposar una reforma fiscal perquè quan a un li paguin una quantitat per ser persona física "crea una societat instrumental i a partir d'aquí paga menys impostos". "Un programa fiscal fantàstic", va ironitzar.

Així, va destacar que com a ministre d'Hisenda ell critica aquestes conductes, "que a més ells defensen en públic", igual que critica que un extresorer del PP -Luis Bárcenas- admeti tenir un compte a Suïssa des de l'any 1989 per les seves "activitats privades", fet que li sembla "sensacional" i "totalment inacceptable en termes polítics i com a membre del Partit Popular".