06 de febrer de 2015
06.02.2015
40 Años
40 Años

Podem confirma la declaració de Monedero a Hisenda

L'organització diu que no hi ha frau fiscal ja que ha presentat una complementària sense notificació d'hisenda

06.02.2015 | 16:34
El líder de Podem amb Monedero i l´electe grec.

Podem ha confirmat avui que el secretari de Programes i Procés Constituent de l'organització, Juan Carlos Monedero, ha realitzat una declaració complementària voluntària dels seus ingressos "sense que hi hagués cap notificació d'Hisenda", el que "implica per llei que no existeix frau fiscal".

En un comunicat, aquest partit desmenteix que Monedero hagi comès frau a Hisenda i rebut sancions i parla d'informacions "falses i interessades al servei de la disputa política" i amb fins "clarament intimidatoris".

Podem subratlla en la nota, en què no s'especifica quan va realitzar Monedero la declaració complementària ni quant va pagar a Hisenda, que "els inspectors han afirmat repetidament que no hi ha hagut ànim d'ocultació, infracció o sanció", el que, segons assenyala, "contrasta amb l'ús polític que es vulgui donar a aquesta informació".

Explica que, segons assessorament professional, "en cap moment" ha incomplit les normes estipulades per l'Agència Tributària i recalca que "com van recordar els tècnics d'Hisenda, en obrir l'empresa a Espanya, s'evidenciava la voluntat de transparència i de pagar impostos a el país".

Afegeix que, perquè "no quedés el més mínim dubte o polèmica", Monedero ha optat per l'opció "més favorable per a la Hisenda pública" i ha fet una declaració complementària voluntària sense que hi hagués cap notificació oficial prèvia.

La formació insisteix que, abans d'aquest pagament, cap organisme jurídic o tributari ha afirmat que hi hagués frau, manca legal o sanció administrativa per part de Monedero i al·ludeix a la filtració d'informació amb "l'únic objectiu de sembrar dubtes i sospites sobre els dirigents de Podem".

"De la mateixa manera -conclou- que la notificació no ha seguit les vies ordinàries, sinó que, en fer-se a través d'agents de duanes, s'ha buscat una sobreactuació amb fins clarament intimidatoris".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema