El fins ara secretari general del PSM Tomás Gómez entregarà la setmana que ve la seva acta de diputat a l'Assemblea de Madrid, cosa que va fer moments abans del Ple de la Cambra autonòmica celebrat ahir l'exsecretària d'Organització del partit Maru Menéndez. El portaveu adjunt del PSM al Parlament autonòmic, José Quintana, va assenyalar que al matí l'exsecretari general del PSM els va comunicar que a la tarda no acudiria al ple i els va demanar que retiressin la pregunta que tenia previst fer al president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González.

El portaveu adjunt del PSM també va explicar que el grup socialista va mantenir una reunió, en la qual van intentar transmetre que segueixen sent un grup "responsable amb els ciutadans" que els han donat els seus vots "per controlar el PP".

Tomás Gómez va iniciar un pols amb el PSOE per la seva destitució al capdavant del socialisme madrileny amb un recurs davant la Comissió Federal d'Ètica i Garanties perquè "deixi sense efecte" la resolució que el va apartar de la direcció. Lluny de la seu del PSM a Callao, on el PSOE ha canviat el pany perquè s'hi instal·li la gestora presidida pel diputat Rafael Simancas, Gómez ha obert aquest primer front contra el cessament de la direcció a Madrid, sense descartar anar als tribunals ordinaris per defensar-se.

En el seu recurs, l'exsecretari general del PSM sosté que la decisió de la Comissió Executiva Federal encapçalada per Pedro Sánchez vulnera els estatuts del partit, el reglament de la mateixa Comissió i la normativa reguladora de l'estructura i funcionament general del partit. Afirma també que "vulnera drets fonamentals" dels fins ara membres de la direcció del PSM, als que a més no s'ha escoltat abans de deixar-los "sense les funcions" que l'últim congrés regional els va conferir "democràticament".

La gestora que ja dirigeix el PSM després de la destitució de la direcció comença a caminar amb l'objectiu d'elegir d'aquí a 15 dies, en un procés sense votacions, un candidat a la presidència de la Comunitat de Madrid, que tot apunta que serà l'exministre Ángel Gabilondo.

El president de la gestora, Rafael Simancas, va explicar que la proposta de llistes es farà d'aquí a un parell de setmanes com a màxim amb un procés sense votacions en què els militants proposaran noms de candidats que després seran "interpretats" per la gestora, encarregada d'elevar una proposta única a la Comissió de Llistes.

Pedro Sánchez es va remetre a les explicacions del seu secretari d'Organització, César Luena, i del president de la gestora del PSM sobre la sortida de Tomás Gómez del partit i va assegurar que estan "construint una alternativa guanyadora a Madrid". Va reiterar que el que estan fent l'Executiva Federal socialista i la gestora del PSM és conformar una alternativa guanyadora a la Comunitat de Madrid per posar fi a més de dues dècades de govern de la dreta en aquesta regió.

El president del Govern, Mariano Rajoy, es va limitar a assenyalar que ha de ser "respectuós" amb la situació del PSOE madrileny i va afegir que al PP "ni ens immutem".