Els «impressionants» èxits assolits per la dona a Espanya estan amenaçats i estan risc de retrocedir per tres causes: les retallades aplicades pel Govern amb la seva política d'austeritat, la cultura del masclisme i la influència social de l'Església i les institucions religioses patriarcals. És la primera conclusió de l'informe elaborat per l'ONU després de la visita realitzada al desembre a Espanya per les seves expertes amb l'objectiu d'avaluar les polítiques d'igualtat i contra la violència de gènere, que demanen la retirada de la reforma de la llei de l'avortament.

Les expertes afirmen que prohibir l'avortament a les noies de 16 i 17 anys sense el consentiment dels seus pares és incompatible amb les normes internacionals de drets humans i és contrari a les obligacions contretes en la Convenció dels Drets de l'Infant.

L'informe assenyala segons la SER que la persistència de la violència de gènere continua sent alarmant a Espanya amb 347 casos diaris i mostra la seva preocupació per les retallades de recursos per atendre les víctimes i els seus fills.

Critica a més que el Govern ignori la sentència de l'ONU en el cas d'Ángela González Carreño i li demana que la compleixi urgentment per evitar nous assassinats de nens per part dels seus pares durant el règim de visites.