15 de febrer de 2016
15.02.2016

Podem inclou la celebració del referčndum a Catalunya en l'oferta al PSOE

Segons especifica el partit de Pablo Iglesias, la pregunta d'aquest referčndum ha de ser "única i clara"

15.02.2016 | 13:21
Podem inclou la celebració del referčndum a Catalunya en l'oferta al PSOE

Podem ha inclòs en la seva proposta de govern de coalició que ha traslladat al PSOE la celebració del referèndum "amb totes les garanties" a Catalunya perquè els seus ciutadans puguin exercir el "dret a decidir" sobre el futur polític de la comunitat.

Dins els eixos programàtics per a la conformació d'un Govern central "de canvi" apareix un apartat dedicat a la plurinacionalitat i el model territorial, en què, entre d'altres mesures, apunten a la necessitat de modificar l'article 2 de la Constitució en ares del reconeixement de la realitat plurinacional i la celebració de la consulta a Catalunya.

És una consulta que, segons apunten, haurà de comptar "amb totes la garanties democràtiques, jurídiques i logístiques" que "permet i empara" l'article 92 de la Constitució espanyola, que estableix que "les decisions polítiques d'especial transcendència podran ser sotmeses a referèndum".

Segons especifica el partit de Pablo Iglesias, la pregunta d'aquest referèndum ha de ser "única i clara" i tenir com a objectiu fixar la posició de la ciutadania catalana sobre el futur polític de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema