Amb l'arribada de l'espectacle de la pluja de meteorits 'Delta Aquàrides' aquest dijous, el cel s'omplirà de brillants esteles deixades per les roques espacials. El fenomen serà visible durant tot el cap de setmana, sempre que s'observi des d'un punt amb poca il·luminació artificial i el cel estiguin clars.

El fenomen era ja visible tant en l'hemisferi nord com al sud, però és a partir d'aquests dies que la seva visibilitat arribarà al seu màxim apogeu. S'estima que a les nits venidores podran veure fins a 20 meteorits per hora. Després de passar els dies cim, encara podran seguir veient-meteors fins al 23 d'agost, encara que en menys mesura.

Les millors hores per veure els estels fugaços serà entre les 00:00 i les 03:00 hores de la matinada. La lluna minvant proporcionarà menys llum i una millor vista del cel, de manera que les condicions seran òptimes durant aquest cap de setmana.

Per trobar-les, si ens trobem a l'hemisferi nord, haurem de mirar cap al sud, al davant de la constel·lació d'Aquari. A l'hemisferi sud, on es podran apreciar millor, aquari es pot trobar mirant cap amunt.

Es desconeix quina és la procedència de la pluja de les 'Delta Aquàrides'. Les primeres hipòtesis apuntaven a un xoc entre dos cometes, però una idea més actual, que defensa que els meteors procedeixen del cometa '96P Machholz', ha anat guanyant força.

Si les condicions climàtiques o lumíniques no et permeten albirar aquest fenomen en l'hemisferi nord, no hi ha motiu per preocupar-se, ja que serà precisament per sobre de l'Equador on millor es podran veure els 'Perseids' el proper mes.