05 de agost de 2016
05.08.2016

La destitució de la presidenta del Brasil queda només a dos passos

Una comissió del Senat vota a favor d'un informe que acusa Rousseff d'atemptar contra la Constitució

05.08.2016 | 00:00

El judici de destitució de la presidenta brasilera, Dilma Rousseff, va quedar a només dos passos de concloure, després de l'aprovació d'un informe que demana avançar en el procés que pot desposseir-la del seu mandat a finals d'aquest mateix mes. L'informe que acusa Rousseff d'haver «atemptat contra la Constitució» va ser aprovat per 14 vots a favor i 5 en contra en l'última sessió d'una comissió de senadors que va ser responsable de la instrucció d'un procés que ara passarà al ple del Senat, que tindrà l'última paraula.
El president de la comissió, Raimundo Lira, es va abstenir de votar, malgrat que va manifestar la seva opinió favorable a l'informe de l'instructor, Antonio Anastasia, que va considerar Rousseff culpable de diversos delictes relacionats amb la gestió dels pressupostos. La votació va suposar també la conclusió dels treballs d'aquest òrgan col·legiat, que durant gairebé tres mesos va escoltar 39 testimonis de la defensa i amb prou feines quatre de la part acusadora, i l'informe final serà remès al ple del Senat, que es reunirà per a una primera votació dimarts que ve.
Si l'informe aprovat per la comissió fos avalat per una majoria simple de 41 vots entre els 81 possibles, el ple del Senat serà convocat per a una última i definitiva sessió pel president de la Cort Suprema, Ricardo Lewandoski.
Segons els terminis legals del procés, aquesta última sessió s'ha de fer a finals d'aquest mes i es calcula que podria durar entre tres i cinc dies pel fet que hi haurà espai per a debats i per a la presentació de testimonis de l'acusació i la part acusadora.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook