El president electe dels EUA, Donald Trump, va assegurar ahir que deportarà els immigrants que tenen "antecedents penals", prop de tres milions, i que el futur de la resta d'indocumentats el decidirà una vegada que hagi enfortit la seguretat a la frontera amb Mèxic.

Aquestes declaracions les va fer Trump en una entrevista per al programa 60 minuts del canal CBS.

"El que farem és agafar els criminals que tenen antecedents penals, membres de bandes, traficants de droga, probablement dos milions -podrien ser fins i tot tres milions- i els farem fora del país o els empresonarem", va indicar Trump.

"Els treurem del país perquè estan aquí de forma irregular", va argumentar el milionari novaiorquès en la seva primera aparició televisiva després del triomf electoral.

El to de Trump cap als immigrants indocumentats en l'entrevista va ser molt diferent a l'usat durant la campanya presidencial, quan va prometre expulsar els 11 milions d'indocumentats que es calcula que viuen al país, inclosos els mexicans als quals va titllar de "criminals i violadors".

A l'entrevista, Trump va indicar que el seu Govern decidirà sobre el futur de la resta dels immigrants indocumentats (entre vuit i nou milions) una vegada s'hagi enfortit la frontera amb Mèxic.

"Després que la frontera estigui segura i després que tot s'hi hagi normalitzat, prendrem una determinació sobre aquesta gent (...), són gent estupenda i prendrem una decisió sobre això", va afegir Trump.

Clinton culpa l'FBI

D'altra banda, l'excandidata presidencial demòcrata i rival de Trump a les presidencials, Hillary Clinton, va culpar ahir de la seva inesperada derrota electoral l'FBI per haver anunciat només uns dies abans de les eleccions una nova recerca relacionada amb l'ús de servidors de correu privats que va fer quan era secretària d'Estat.